Предвижда се цената на толтаксите да се определя от километрите, които изминават

...
 Предвижда се цената на толтаксите да се определя от километрите, които изминават
Коментари Харесай

Шишков потвърди увеличението на толтаксите с 50% frognews.bg

 Предвижда се цената на толтаксите да се дефинира от километрите, които изминават превозвачите. За километрите над избран пробег – към 5 хиляди км в границите на месец, което съгласно министър Иван Шишков подлежи на преценка, ще има понижение. Желанието е да бъдат облекчени превозвачите, които изминават най-големи дистанции в България.

 

" Около 600 млн. лева ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, в случай че таксите бъдат увеличени. Такива са плановете. Зависи и от трафика, който е повишен доста ", сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, който дружно с министър Иван Шишков инспектира строителството на автомагистрала " Европа ". 

 

" 271 млн. лева са постъпленията от тол такси за предходната година. Отчитаме над 35% нарастване на трафика през България. Прогнозата за нарасналите доходи е направена при отчитане на това, което ще върнем на превозвачите поради изминато разстояние над лимита и при премисляното предложение от 16:00 часа в петък до 20:00 часа в неделя тол таксите да бъдат по-високи ", сподели той. 

За предходната година от приходите от толсистемата 72% са от български превозвачи, които са се движили в страната, и единствено 28 на 100 са от директен трафик. Предлага се също в обсега на тола да бъдат добавени и пътищата трети клас, които са по направленията към граничните пунктове - Кюстендил – Гюешево, Благоевград – Станке Лисичково, Петрич – Златарево. 

6.5 километра права от сектора с обща дължина 14.5 километра от автомагистрала " Европа " ще бъде пусната за Великденските празници. Това заяви още министър Иван Шишков след инспекция на строителството. Останалите 8 км от най-близкия до сръбската граница сектор се чака да бъдат подготвени до края на май. За последния сектор от Сливница до Северната дъга на София са почнали отчуждителните процедури.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР